Archief

Uitlatingen op Facebook geen dringende reden voor ontslag

14 juni 2012 -

Werknemer had zich op Facebook zeer negatief en discriminerend uitgelaten over zijn collega. Deze uitlatingen op Facebook zijn op zichzelf geen reden voor ontslag op staande voet, oordeelt de rechter, omdat de werkgever de werknemer geen laatste waarschuwing heeft gegeven. Wel is de vertrouwensrelatie tussen partijen ernstig geschaad. Lees verder »

Werkgever probeert van werknemer af te komen na 4e arbeidsovereenkomst

18 mei 2012 -

Door onzorgvuldigheid ontstaat tussen werkgever en werknemer een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarna de werkgever probeert van werknemer af te komen via een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter. De rechter is van mening dat de werknemer kennelijk steeds goed heeft gefunctioneerd nu hij meerdere contracten heeft gehad. Het verzoek tot ontbinding is Lees verder »

Mediation in faillissementen

10 mei 2012 -

De Rechtbank Amsterdam start een pilot mediation in faillissementen. Doel hiervan is het voorkomen van procedures tussen curator en bijvoorbeeld crediteuren van een gefailleerde onderneming, zodat zoveel mogelijk boedelsaldo resteert om onder de crediteuren te verdelen. Ook wordt mediation ingezet in het voortraject, bij de aanvraag van een faillissement. Lees verder »

Advocaat trekt in oude melkfabriek

3 februari 2012 -

Advocaat Liane Veenstra uit Emmen is voor zichzelf begonnen. De 42-jarige Emmense runt sinds begin dit jaar vanuit de oude melkfabriek in Noordbarge haar eigen gelijknamige advocatenkantoor. Veenstra genoot haar opleiding op de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 1999 werkte ze als advocaat bij achtereenvolgens de kantoren GrollĂ© (Hoogeveen), Cats (Emmen) en Heuzeveldt (Emmen). Lees verder »